Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε τον καρκίνο. Ας κάνουμε την πρόληψη τρόπο ζωής.


Ένα σύμβολο για την Πρόληψη


Το «ΖΩ: Δράση για την Πρόληψη του Καρκίνου»
είναι το σύμβολό μας στη μάχη για την πρόληψη του καρκίνου.


Ένα σύμβολο που δημιουργήθηκε για να υμνήσει τη δύναμη της ζωής που νικά τον καρκίνο.
Ένα σύμβολο που δημιουργήθηκε για να ενώσει δυνάμεις.
Ένα σύμβολο που δημιουργήθηκε για να εκφράσει:

    • Την πρόληψη για τον τρόπο ζωής που πρέπει να αλλάξει
    • Την ελπίδα για τις ζωές που μπορούν να κερδηθούν
    • Την αγάπη για το ανεκτίμητο δώρο της ζωής


Στη χώρα μας παρότι ο καρκίνος αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αιτίες θανάτου, η ενημέρωση και τα συστηματικά προγράμματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.


Θέλουμε να αναπτύξουμε μια σταθερή και στοχευμένη ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που αφορούν την πρόληψη της νόσου. Ξεκινάμε μια σταθερή εκστρατεία ενημέρωσης στα ΜΜΕ και διοργάνωσης ειδικών εκδηλώσεων για να διαδώσουμε τον πολιτισμό της πρόληψης και να χτυπήσουμε το φόβο και την προκατάληψη. Καθιερώνουμε πρόγραμμα Συμμάχων και Υποστηρικτών με ανοικτές διαδικασίες λογοδοσίας και διαφάνειας για την υπεύθυνη αξιοποίηση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης προς την κατεύθυνση υποστήριξης έργων και υποδομών για την πρόληψη του καρκίνου. Το πρώτο βήμα το κάναμε ήδη δημιουργήσαμε ένα πρότυπο κέντρο πρόληψης του καρκίνου του μαστού στο οποίο παρείχαμε δωρεάν 29.000 μαστογραφίες σε γυναίκες ηλικίας 40-69 ετών.


Μπορούμε να μεταφέρουμε το μήνυμα της πρόληψης σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.
Μπορούμε να κάνουμε το συστηματικό έλεγχο τρόπο ζωής.

Με τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, της επιστημονικής κοινότητας, των ανθρώπων του πολιτισμού και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης μπορούμε να πετύχουμε μια πολύ σημαντική νίκη στον αγώνα που δεν σταματά ποτέ.

 


Ο αγώνας για την πρόληψη του καρκίνου μας αφορά όλους


Στην Ελλάδα, ο Καρκίνος αποτελεί την δεύτερη αιτία θανάτου. Όμως οι πιο συχνοί καρκίνοι όπως είναι ο καρκίνος του πνεύμονα, του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου, του προστάτη, του δέρματος μπορούν να προληφθούν. Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες όπως είναι το κάπνισμα, η υπερβολική και παρατεταμένη κατανάλωση αλκοόλ, η έκθεση σε χημικούς παράγοντες, οι κακές διατροφικές συνήθειες η παχυσαρκία, που αν ελεχθούν μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα ενός ατόμου να αρρωστήσει από καρκίνο.


Υπάρχουν κάποιες εξετάσεις, όπως η μαστογραφία, το pap test, το PSA, που αν γίνουν στο σωστό χρόνο μπορούν να εντοπίσουν τον καρκίνο πριν γίνει απειλητικός και καταστροφικός για τη ζωή μας.


Ο καρκίνος αν διαγνωστεί έγκαιρα μπορεί να θεραπευτεί.


Ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί.

Όσο πιο νωρίς γίνει η διάγνωση του καρκίνου, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα θεραπείας.

Η έγκαιρη διάγνωση δεν αυξάνει μόνο την καλύτερη θεραπευτική αντιμετώπιση και το ποσοστό επιβίωσης, αλλά βελτιώνει την ποιότητα ζωής του ασθενή και την πιθανότητα για καλύτερη οικογενειακή, κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη.

 

 

Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές.

Ένα σύμβολο για την Πρόληψη

Υποστηρίζω! Μπορείς και εσύ αν θέλεις να γίνεις Εθελοντής, Μέλος ή Φίλος και να στηρίξεις το έργο του Συλλόγου.

καρκίνος του μαστού

καρκίνος του προστάτη

καρκίνος του τράχηλου

καρκίνος του δέρματος

καρκίνος του έντερου

Κέντρο Πρόληψης